Deze ongelooflijke bomen beschermen je tuin tegen de elementen !

Ontdek in dit artikel vijf bomen die kunnen helpen om je tuin te beschermen tegen de elementen. Bomen zijn onmisbare bondgenoten in het beschermen van je buitenruimte tegen harde wind, slagregen en zelfs de verzengende zon.

Door de juiste boomsoort te kiezen om in je tuin te planten, kun je een omgeving creëren die beter bestand is tegen de grillen van het weer terwijl ze een esthetisch tintje geven aan je groene ruimte. Ontdek deze vijf bomen die je tuin beschermen en je leefomgeving buiten verbeteren.

De rode esdoorn, een bolwerk tegen slagregens

De rode esdoorn, ook bekend als de rubrum esdoorn, is een majestueuze boom met flamboyant gebladerte die tot 25 meter hoog kan worden. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is zeer gewaardeerd om zijn vermogen om de elementen te weerstaan vooral in het geval van stortregens.

Om het te planten, raden we aan kies een zonnige of gedeeltelijk schaduwrijke plek met goed gedraineerde grond. Je kunt hem het beste in de herfst planten, zodat hij goed wortelt voor de winter. Om hem te verzorgen, moet je hem regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes, en hem beschermen tegen ziekten en plagen door hem regelmatig te snoeien.

Essen, een gemakkelijk te onderhouden beschermer

De es is een winterharde, veelzijdige boom die veel voordelen biedt als het gaat om het beschermen van de tuin tegen de elementen. Hij biedt ook schaduw en koelte, een uitstekende barrière tegen wind en hevige regenval.

Om te planten, kies een zonnige plek met goed gedraineerde grond. Graaf een gat dat twee keer zo breed is als de kluit van de boom, plaats het voorzichtig en vul het op met potgrond. Geef na het planten overvloedig water en zorg ervoor dat de grond de eerste weken vochtig te houden. Snoei dode en zieke takken elk jaar weg om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

Read also :  Tuinieren in juni: welk werk kun je deze maand plannen?

Linde en steeneik, bondgenoten voor een winterharde tuin

Je kunt ook kiezen voor linde en steeneik om je tuin te beschermen tegen de elementen. De linde, met zijn dichte gebladerte en snelle groei, biedt uitstekende bescherming tegen wind en hevige regen.

Om het te planten, kies je een zonnige plek met goed gedraineerde grond, graaf je een gat dat breed en diep genoeg is voor de wortels en plant je het. geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Wat betreft de steeneik, staat bekend om zijn robuustheid en zijn vermogen om zware weersomstandigheden te weerstaan. Plant hem in goed gedraineerde, zonnige grond, geef hem regelmatig water en bescherm hem tegen ziekten door hem regelmatig te snoeien. Door deze twee bomen in je tuin te combineren, verhoog je de weerstand tegen slecht weer.

Studio Blom is een onafhankelijke nieuws- en informatiewebsite. Steun onze redactie door ons te bookmarken op Google News.

brittany berringer
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories