Je moet dit absoluut in juli in de tuin doen (anders is het een ramp!).

In juli is er genoeg te doen in de tuin om optimaal van het zomerseizoen te genieten. Of je nu een ervaren tuinier bent of gewoon van groen houdt, er is altijd wel iets te doen om je buitenruimte te onderhouden en te verfraaien.

Of het nu gaat om het snoeien van struiken, het planten van nieuwe bloemen of het verzorgen van de moestuin, er is genoeg om je bezig te houden deze zomer. In dit artikel vind je alle dingen die je in juli in de tuin moet doen om ervoor te zorgen dat je tuin er op zijn best uitziet. zorg voor een mooie, overvloedige oogst terwijl je geniet van de natuur op haar best in de zomerzon.

Het belang van water geven en mulchen in juli

In juli, is het handhaven van de plantvochtigheid cruciaal om hun gezondheid en ontwikkeling te garanderen. Regelmatig water geven voorkomt dat wortels uitdrogen en zorgt voor een optimale groei.

Een gebrek aan water kan bladeren doen verwelken, de groei vertragen en zelfs tot de dood leiden. Mulchen speelt daarentegen een rol in door de verdamping van water uit de grond te beperkenHierdoor wordt het vocht langer vastgehouden, waardoor het minder vaak nodig is om water te geven.

Stekken en stekken om kwetsbare planten te ondersteunen

Staken is een essentiële techniek om kwetsbare planten te ondersteunen door verticale groei te stimuleren en ze te beschermen tegen de elementen. Het is belangrijk om stokken te kiezen die sterk zijn en geschikt voor de grootte van de plant, en om te plaatsen zodra de plant begint te groeien. om schade te voorkomen.

Read also :  Welke tomatenvariëteiten zijn het best bestand tegen meeldauw ?

Stekken worden gebruikt om bepaalde soorten te vermeerderen door een deel van de moederplant te verwijderen en opnieuw te planten om nieuwe individuen te produceren. Om deze operaties succesvol uit te voeren, is het raadzaam om ze in de lente of zomer uit te voerenwanneer de planten in volle groei zijn, en om een constante vochtigheid te handhaven om het wortelen te bevorderen.

Plagen bewaken en bestrijden in juli

In juli is het essentieel om goed te letten op ongedierte zoals rode spinnen en bladluizen, die grote schade aan planten kunnen aanrichten. Om deze plagen op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier te bestrijden, kun je methoden gebruiken zoals bladluizen besproeien met zeepwater of roofinsecten zoals lieveheersbeestjes introduceren om hun populatie te reguleren.

Bovendien kan het onderhouden van een gezonde, evenwichtige tuin door het stimuleren van biodiversiteit helpen om aanvallen van plagen te beperken. Door preventief op te treden en milieuvriendelijke oplossingen toe te passen, is het mogelijk om planten effectief te beschermen tegen ongedierte en tegelijkertijd het evenwicht van het ecosysteem te bewaren van de tuin.

brittany berringer
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories