Nu is het tijd om deze bollen te planten voor een bloeiende tuin voor de zomer!

Ontdek in dit artikel welke bloembollen je nu moet planten om het hele seizoen van een bloeiende tuin te kunnen genieten. Deze kleurrijke, geurige planten brengen een vleugje vrolijkheid in je buitenruimte, of het nu in perken, borders of potten is.

Als je ons plant- en verzorgingsadvies opvolgt, kun je deze oogverblindende bloemen van de lente tot de herfst bewonderen. Aarzel niet om te variëren met de soorten om een echt tableau vivant in je tuin te creëren. Laat je inspireren door deze gemakkelijk te kweken bollen en verfraai je omgeving met elegantie en eenvoud.

Tulbaghia’s, ideaal om de openingen tussen groenten in de tuin op te vullen

Tulbaghia’s zijn perfect om de kieren tussen groenten in je tuin op te vullen. Hun fijn, elegant blad voegt een decoratief tintje toe terwijl de beschikbare ruimte wordt gemaximaliseerd.

Naast het feit dat deze planten je moestuin mooier maken, hebben ze ook afstotende eigenschappen tegen bepaalde insectenplagen, waardoor ze van onschatbare waarde zijn bij het beschermen van je gewassen. Voor succesvol planten, zorg ervoor dat je de tulbaghia’s ongeveer 10 cm diep plant en ongeveer 20 cm uit elkaar.

Cannas, een tropisch tintje voor de tuin

Cannas zijn planten die een echt tropische sfeer in je tuin. Met hun grote, felgekleurde bladeren en exotische bloemen zijn ze een essentieel element in het creëren van een weelderige, exotische omgeving.

Voor een succesvolle beplanting raden we aan om canna wortelstokken te planten op een diepte van ongeveer 10 tot 15 cm in een goed gedraineerde, rijke grond met organisch materiaal. Zorg ervoor dat je planten minstens 50 cm uit elkaar staan om de verspreiding van ziektes te voorkomen en voor een goede luchtcirculatie tussen de planten.

Read also :  Purine van paardenstaart voor ongelooflijk winterharde planten !

Alstroemeria, ook bekend als “Inca lelieInca lelies” bieden een verscheidenheid aan levendige kleuren die elk bloembed kunnen opfleuren. Hun kleurenpalet varieert van puur wit tot felrood, roze, violet en oranje, waardoor je visueel aantrekkelijke arrangementen kunt maken.

Voor succesvol planten raden we aan om Alstroemeria bollen op een diepte van ongeveer 10 tot 15 cm te planten. goed gedraineerde, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat je de planten ongeveer 30 cm uit elkaar zet, zodat ze zich volledig kunnen ontwikkelen en prachtige, kleurrijke groepen kunnen vormen.

Studio Blom is een onafhankelijke nieuws- en informatiewebsite. Steun onze redactie door ons te bookmarken op Google News.

brittany berringer
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories