Ontdek de beste techniek voor het succesvol overlappen van tegels !

Je bent van plan je badkamer of keuken te renoveren en je vraagt je af hoe je gemakkelijk tegels kunt overlappen ? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel nemen we je stap voor stap mee door het proces om deze taak tot een goed einde te brengen.

Of je nu een beginner bent of een ervaren doe-het-zelver, onze praktische adviezen en tips zullen je helpen om je ruimtes nieuw leven in te blazen zonder een fortuin te hoeven uitgeven. Dus leg je gereedschap klaar en duik in deze uitgebreide gids om te leren hoe je tegels legt als een pro.

Oude tegels voorbereiden voor het leggen

Voordat je overweegt om nieuwe tegels over oude tegels te leggen, is het essentieel om ze goed voor te bereiden. Het moet schoon, droog, vlak en stabiel zijn. Als er onregelmatigheden aanwezig zijn, moeten deze gladgestreken met een egalisatiemiddel.

Zodra dit stadium is voltooid, moet je het volgende toepassen een primer verrijkt met kwartszand. Dit product speelt een cruciale rol in het proces, omdat het ervoor zorgt dat de lijm van de nieuwe tegels goed hecht aan het gladde oppervlak van de oude tegels. Deze zorgvuldige voorbereiding is een conditio sine qua non om duurzaamheid te garanderen en de esthetiek van de nieuwe coating.

Keuze van materialen en gereedschappen voor overlay

Een aantal gereedschappen en materialen zijn essentieel als je tegels over oude tegels wilt leggen. Natuurlijk hebt u de nieuwe tegels nodig, maar u hebt ook het volgende nodig een geschikte tegellijm. Kies een flexibele lijm op basis van cement en kunststof of een gebruiksklare dispersielijm voor een goede hechting op bestaande tegels.

Read also :  Dit economische materiaal zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je decoreert: laat je verbeelding de vrije loop!

Een hechtprimer is ook cruciaal om het oppervlak voor te bereiden. Vergeet tot slot niet de voegmortel om de kieren tussen de tegels op te vullen. Elk element is belangrijk in dit proces en zorgt voor de duurzaamheid van de nieuwe bekleding.

De lijm aanbrengen en de nieuwe tegels leggen

De volgende stap is het aanbrengen van de tegellijm. Gebruik een troffel of een vlotter om de lijm over het oppervlak te verdelen en kam het vervolgens uit met een getande spatel. Het is belangrijk om geen slechts zoveel lijm aan te brengen als je in 30 minuten kunt gebruiken om te voorkomen dat het te snel droogt.

Volgende, plaats de tegels in het lijmbed met een licht draaiende beweging. Afstandhouders zijn handig om de juiste afstand tussen elke tegel te bewaren. Om ervoor te zorgen dat wandtegels symmetrisch worden gelegd, een waterpas gebruiken. Vul tot slot de voegen met flexibele voegmortel voor een perfecte afwerking.

Studio Blom is een onafhankelijke nieuws- en informatiewebsite. Steun onze redactie door ons te bookmarken op Google News.

brittany berringer
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories