Tegelen op tegelen: de sleutels tot een geslaagde renovatie

U bent van plan om tegels leggen over oude tegels maar ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van deze methode? In dit artikel bekijken we de verschillende punten waarmee je rekening moet houden voordat je aan dit renovatieproject begint.

Tegels leggen bovenop oude tegels kan een zeer riskante onderneming zijn. praktische oplossing om je vloer een nieuwe look te geven zonder alles kapot te hoeven maken. Deze techniek brengt echter ook risico’s en beperkingen met zich mee die belangrijk zijn om te weten. Ontdek alles wat je moet weten om de beste beslissing te nemen voor je renovatieproject.

Tegels leggen op een bestaande vloer: voor- en nadelen

Bij renovatie heeft het leggen van tegels op een bestaande vloer onmiskenbare voordelen. Om te beginnen, het bespaart aanzienlijk veel tijd door de afbraakfase van de vorige coating te vermijden.

Bovendien is deze methode over het algemeen minder duur, omdat het de kosten voor afvalverwijdering en substraatpreparatie beperkt.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze techniek nadelen kan hebben zoals ruimteverlies door het toevoegen van nieuwe lagen tegelsevenals mogelijke problemen bij het egaliseren van de grond.

Oplossingen voor installatie zonder professional: clip-in tegels en slanke tegels

Bezoek clip-on tegels zijn een steeds populairdere optie voor het leggen van tegels op een bestaande vloer. Hun belangrijkste voordeel is dat ze Ze zijn gemakkelijk te leggen en vereisen geen lijm of voegen. Dankzij een systeem van clips passen de tegels gemakkelijk in elkaar, waardoor ze in zeer korte tijd kunnen worden geïnstalleerd. snelle en moeiteloze installatie.

Read also :  Je gordijnen installeren zonder een gat in de muur te boren: zo doe je dat!

Bovendien, als je het nodig hebt, kunnen ze worden gedemonteerd en elders opnieuw worden gebruikt.. Anderzijds bieden slanke tegels een compromis tussen sterkte en esthetiek. De installatie ervan vereist echter een zorgvuldige voorbereiding van de ondergrond voor optimale resultaten.

Extra werk en tips voor een succesvolle installatie

Bij het leggen van tegels over oude tegels is het essentieel om wat extra werk uit te voeren voor optimale resultaten. Ten eerste wordt aanbevolen om de muren te schuren voor een betere hechting van de nieuwe tegels.

Vervolgens is het belangrijk om de holtes op te vullen met mortel om een vlak oppervlak te verkrijgen en gelijkmatig oppervlak te krijgen. Bereid vervolgens de speciale tegelmortel volgens de instructies van de fabrikant.

Voor het aanbrengen, het oppervlak vochtig maken zodat de mortel beter hecht. Zorg er ten slotte voor dat u de voegen gelijkmatig worden geïnstalleerd voor een aantrekkelijk, langdurig resultaat. Als je problemen ondervindt of een professioneel resultaat wilt, aarzel dan niet om een ervaren tegelzetter in te schakelen om langdurige complicaties te voorkomen.

Studio Blom is een onafhankelijke nieuws- en informatiewebsite. Steun onze redactie door ons te bookmarken op Google News.

brittany berringer
Brittany Beringer

In haar artikelen deelt Brittany haar kennis en praktische adviezen en biedt ze lezers tips en verrijkende perspectieven om hun dagelijks leven te verbeteren.

View stories